De derde  verdieping heeft drie slaapkamers en een badkamer.

De kleinste  kamer, die nog steeds een  vrij grote kamer is, hebben we een logeerkamer van gemaakt. Maar eigenlijk noem ik het graag de kinderkamer. Want deze  kamer, is  de kamer waar ik altijd al van gedroomd heb.  Mijn  absoluut favoriete kamer. Ik doe zelfs mijn dutjes daar. Ik word zo blij van die kamer.

 

guest room

 

De kleur van de muren  in  de  kinderkamer is een warm  paars/ oud  roze,  met een vleugje mauve. Het  hangt af van hoe het licht valt in de kamer,  welke toon van de kleur domineert. Ik vind het zo vreselijk mooi. Het  lijkt bijna de kleur van een heideveld. Kalm, sereen, warm  en  omarmend..

Ik was vrij zeker wat de basis  voor  deze  kamer zou zijn. Ik  wist  wat kleur van de kamer zou worden, ik  had  de  stof  voor  een  siergordijn,  en  ik  wist precies waar  de  schilderijen  van  mijn  nichtjes  en  neef  zouden  hangen.

 

portraits

 

Ik  wilde  een  oude  houten  bedframe,  die  we  tweedehands  voor een habbekrats gekocht hadden, omdat  het in een verschrikkelijke staat was. Ik  herstelde  het  weer in  zijn vroegere schoonheid. Ik had al  een  houten kist  gevuld  met  speelgoed,  en  de  verlichting  was  20  jaar  geleden al vastgesteld. Ik  kreeg  een kroonvormige lamp van  mijn  moeder  toen  we  samen aan het winkelen  waren  in Haarlem. We  mijmerden allebei  hoe  geweldig  het  zou passen in  onze  toekomstige  babykamer. En  tot  die  tijd  zou komen,  zou het  ook prachtig  dienen als een ‘kroonluchter’  boven  de  eettafel.

Toen het  duidelijk  werd dat  we geen kinderen  konden krijgen,  werd de kroon lamp boven  de  eettafel vervangen,  omdat  het gewoon te  pijnlijk was om naar te  kijken.  Maar ik  kon  het nooit weggooien of verkopen. Dus ik bewaarde het in een doos op zolder voor al die  jaren.

En nu, eindelijk, krijgt het zijn plaats van bestemming.  Ik ben zo blij!

 

lamp

 

Ik heb  wat  inspiratie  opgedaan voor  decoratie op Pinterest. Dus  maakte ik  kleine  boekenplanken  in  wolkenvormen,

 

bookshelf

 

en  maakte zachte  wolkvormige kussens om mee te knuffelen.

 

pillow

 

Ik  wilde  een  ook graag een muurschildering,  en  vond een schattigste  beer met een  maanvormige wandlamp.

 

mural

 

Ik  schilderde de beer en de maan alvast,  want  ik kon niet  wachten  tot  we in staat zouden  zijn om de  maan lamp te  kopen. Toen  Ramon  thuis  kwam van zijn werk, was hij  zo  gecharmeerd van  de kamer, maar vooral de muurschildering. Hij had een geweldig  idee  om de  maan  toch te verlichten, zonder  de lamp te  hoeven kopen.   Dus  de  geschilderde  maan is een blijvertje.

 

mural

 

De tweede kamer is het  kantoor  en  mini-fitnessruimte. Een  enorme  kamer,  die er zelfs groter  uitziet  nu  de kamer is licht geschilderd is. Bijna  alle  ramen  waren  nog steeds  geschilderd  in  de  originele  oranje  kleur. Ik heb  ze  allemaal  mat zwart geschilderd.

 

home office

 

In  deze  kamer  zijn  de  ramen daardoor zeer  geaccentueerd  door  het  contrast,  waardoor de ramen fungeren als fotolijstjes met  het  prachtige  steeds  veranderende uitzicht op  het  kanaal als doek.

 

view outside

 

Ik  ben nog niet in staat  geweest om ook maar iets van een soort workout te doen. De  renovatie neemt het grootste gedeelte van mijn energie in beslag.  Dus  ik  heb niet  echt  nagedacht  over  de  set-up van  de  apparatuur. Het  enige wat ik van te voren al wist, was dat ik een  muurschildering wilde van een sterke man. En  dat  pakte  goed uit.

 

mural strong man

 

Als de rust wat meer is wedergekeerd, zal  ik  op Pinterest  opzoek gaan naar een aantal  geweldige  ideeën om de apparatuur neer te zetten, maar voor nu is dit oké.

 

home gym

 

De badkamer pakken we over een paar jaar aan. Het is prima zoals  het  nu is. Alles wit,  en  zeer,  zeer  basis. Met  een  spatje  kleur  door een foto van  Malha  in  Toscane  aan  de  muur, een nieuwe  regendouche geïnstalleerd,  en  de  lelijke  spiegel  op  de  deur  beschilderd,  maakt  al veel  verschil.

 

bathroom wall

 

En  in  ieder  geval,  mijn  wens is sowieso al uitgekomen…. deze  badkamer heeft een  bad! Ik kan je niet  vertellen  hoe  vaak  ik al gebadderd heb, zo veel…  Ik had  nagedacht  over het schilderen van de tegelvloer met  Esher kubussen. Het toilet  beneden  heeft  dezelfde  tegelvloer  als  de  badkamer. Ook de toilet beneden krijgt in de toekomst een serieuze upgrade, dus  ik  kon  het  mooi gebruiken  als testobject voor  de  badkamer. Ik  schilderde  de  tegelvloer, en het resultaat was geweldig!

 

toilet

 

Het is alleen een gigantische klus,  die  me dus ook twee keer laat nadenken om te beginnen met het schilderen van  de  badkamervloer, want  het is veel meer  oppervlakte dan de toiletvloer.

Maar wie  weet  wanneer ik voel  de  behoefte  aan  een klusje monnikenwerk….

Hahaha!!