Gisteren, tijdens het schrijven over al mijn kleine personages die ik heb gemaakt tot nu toe, was mijn gedachte al weer bij een nieuw personage.

stair stringer

Eén die op de top van de trapboom gezet zal worden. Hoewel een trapboom vaak wordt gebruikt als onderdeel van een trapleuning, moedig ik Ramon aan om gewoon het tegenovergestelde te doen. Ik haat de vlekken op de randen van het schilderwerk, van het vuil en vet van de handen die het continue aanraken. Het moet zo vaak worden gereinigd, waardoor de verflaag sneller beschadigd raakt. Ik vind dat jammer. Als je gewoon alleen de reling gebruikt, kun je nog steeds veilig naar beneden lopen.

Dus ik dacht dat een muis met een paraplu een leuk iets zou zijn om te plaatsen op de top, dus het zou niet meer worden aangeraakt. Ik zat aan mijn bureau, met al het gereedschap en een stuk klei voor me. Ik kneedde, schraapte, sneed, duwde het terug, en plotseling vormde er een hoofd. Nog steeds met het idee dat ik een muis zou maken, bleef ik werken aan het stuk. Maar in plaats daarvan werd de vorm van een muis, de vorm van Kuzco. Zonder na te denken werden mijn vingers herinnerd door de vorm van Kuzco. Ik stopte even en sloot mijn ogen. Ik concentreerde me op mijn vingertoppen, en kon bijna zijn lichaam voelen.

clay on desk

De vorm van zijn hoofd, zijn lange rechte snuit met de grote ronde knoop-achtige neus aan het eind. Zijn slanke maar gespierde lichaam, zijn enorme harige poten zoals Uggs, en zijn lange wuivende staart.

rear

Voordat ik echt wist wat ik aan het doen was, creëerde ik Kuzco zoals ik me herinnerde. Een lief blij koppie, dat echt kon lachen, met zijn neus hoog in de lucht.

looking up

Zijn lange flaporen wapperend in de wind, net als zijn mooie staart op zijn altijd kwispelende kont.

autumn leaves

Hij hield van de herfstbladeren om mee te spelen, en hij hield van water. Ik wilde hem in de wind laten zitten, genietend van alle geuren die het naar zijn knoopneusje bracht. De herfstbladeren die in de wind waaien, zodat ze vast komen te zitten in zijn oren. Ik noemde ze altijd zijn seizoensoorbellen.

big smile

En ik wilde dat hij regenlaarsjes zou dragen. Iets om in de plassen te stampen, spelend in het water. Maar de regenlaarsjes zouden ook staan voor alle gekke dingen die ik hem liet dragen in zijn leven. Ik wilde benadrukken wat voor een goedzak hij was, ook al kon hij ook precies het tegenovergestelde zijn, dit is het deel dat zijn persoonlijkheid domineerde, en hoe ik hem wil herinneren.

sitting Kuzco

Het begon allemaal met een muis, en eindigde met een weergave van Kuzco. Ik weet nog niet wat ik ermee ga doen, of waar ik het zal neerzetten. Ik denk niet dat ik het op de trapboom zal zetten. Ik denk dat ik daar iets anders voor ga maken. Maar misschien evengoed wel, ik weet het niet.

wellies

Eerst zal het moeten drogen. Het doet dat prachtig op mijn bureaublad.

Daarna zullen we zien…