stripped staircase

Zodra Ramon na twee weken hard werken om de derde verdieping af te maken, weer naar zijn werk ging, ben ik begonnen met het renoveren van alle trappen. Ik wilde de eerste muis die zo helder in mijn hoofd zat gaan schilderen. Ik wilde een muizenholletje ergens op de trap, waar een muisje een deur opende. Een lange tijd geleden had ik wat werk gezien van een Amerikaanse kunstenaar. Het waren straattekeningen gemaakt van krijt. Dat is me altijd bijgebleven. Ik wilde iets net als dat op mijn trap maar dan geschilderd met olieverf.

stripped staircase

Toen al het tapijt was verwijderd, en de oude lijm en verf eronder werd afgebeten, begon ik aan een eindeloze hoeveelheid uren schuren.

painted stairs

Toen het eindelijk klaar was voor de eerste verflaag, was het duidelijk waar ik mijn muizenhol met zijn bewoner zou plaatsen. Ik kon niet wachten om te beginnen.

mouse hole in the stairs

Ik glimlachte mijn grootste glimlach, toen ik een stap terug nam, om te kijken hoe het eruit zag van een afstand. Het was precies wat ik in gedachten had.

mouse hole

Ik barstte in een huppeltje en applaudisseerde voor mezelf. En bij de derde sprong wist ik precies welke volgende muis zou volgen. Vlak voor dat ik de landing inzette van die derde huppel, was ik al op weg om de volgende te schilderen.

Ik haastte me naar boven naar de badkamer, en alsof ik iets ondeugends aan het doen was, liep ik al giechelend omhoog. Op de muur tegenover van waar het toilet zit, hangt een verwarmingselement. Ik stelde me een marktmuis voor die nieuwe frisse handdoeken verkocht vanuit zijn kraampje. Ze waren zo nieuw zelfs, dat de schaap de marktmuis zijn wol verstrekte, in zijn nakie achter de leiding stond verscholen. In volslagen shock natuurlijk, zo schaamteloos gebruikt als hij was.

sales mouse

Het tafereeltje zal alleen je aandacht vangen, als je op het toilet zit. Het is klein, dicht bij de vloer, en onder een verwarmingselement.

smudge

Ik kon me nu al de reactie van mensen voorstellen. Zittend op het toilet, je ding doen en dan plotseling, terwijl je een beetje om je heen zit te staren, je iets op de muur ziet. Knippert een paar keer met je ogen, want je gelooft je ogen bijna niet. Wanneer je klaar bent, kun je dan ook niet de verleiding weerstaan om te buigen en een betere blik te nemen wat die vlek onder de verwarming nou in godsnaam is. En dan terug lopen naar het gezelschap die in de woonkamer zit met een grote glimlach op je gezicht.

Welk muisje volgt?

Ja!!! Bijna als een gebrul als je op het punt staat om de wereld over te nemen, ontlaad ik nog een ja!

cloakroom lady

Naast de achterdeur die we gebruiken als hoofdingang, er is een muisje genaamd Ella. Zij is de garderobe bediende, en zal uw jas en paraplu aannemen. Ze doet dit gratis en voor niets. Dat is de lieve muis die ze is. Ze houdt gewoon echt van paraplu’s.

minstrel

En in onze logeerkamer, die meestal gebruikt zal worden door mijn neefje en nichtjes, staat een kleine muis naast het bed. Escrivan is zijn naam, en hij is een troubadour Als hij kleine kindervoetjes het bed ziet inspringen, pakt hij zijn kleine gitaartje, en zingt hij zijn slaapliedjes. Ik  kan je niet helemaal zeggen of je in slaap valt vanwege de rustgevende geluiden, of omdat het hem voor altijd nodig heeft om zijn mond te houden. Ach, hoe dan ook, hij doet zijn best.

mount climbing

Dan hebben we Rocky de klimmer. Het bereiken van een van zijn grootste beklimmingen van zijn leven; de Trappenberg niveau 3. Hij is een echte sensatiezoeker.

tiny mouse

En vervolgens een beetje een dom muisje, genaamd Edgar.

stupid mouse

Hij zal alleen maar luisteren naar het gerommel van zijn buik. Hij zag het haardvuur knisperen, en zijn buik vertelde hem om de marshmallows te roosteren. Hoewel zijn mama hem vertelde niet te dicht bij het vuur te komen, stond hij te popelen om het toch te doen, en verbrandde zijn marshmallow helemaal zwart.

being stuck

Fred wilde een kortere weg naar beneden.

being stuck

Hij zag een heel klein holletje, maar vergat dat hij ’s werelds grootste muis was. En nu zit hij vast. Stomme Fred.

being stuck

Het is duidelijk dat dit huis de beste plek is voor allerlei personages die staan te springen om uit mijn penseel te komen. Zelfs een robot.

robot

Hij verloor ooit zijn benen bij een vreselijk ongeluk, maar vond nieuwe terug hier in onze woonkamer. In plaats van voortgetrokken te worden in een bolderkar kan hij nu rondlopen met  zijn eigen nieuwe benen. Wat een nobele kwast heb ik toch.

En zelfs een onstuimige circusolifant, die geen baan meer had omdat hij te veel te zwaar was geworden voor zijn stuntact op een dun touwtje. Maar tijdens zijn dagelijkse wandeling met zijn eenwieler onder zijn arm, zich zeer somber voelend,  passeerde hij onze lelijke spiegel die vastgelijmd aan de badkamerdeur zit. Hij kon niet wachten om er op te springen. De dikke lijn tussen de twee spiegels, zou perfect zijn voor deze onstuimige olifant om zijn act voort te zetten. En dat deed hij.

dashing circus hippo

Er zijn nog zoveel meer personages die uit mijn kwast zullen komen, en bij ons willen wonen in dit prachtige huis. Een die echt aan het persen is om eruit te komen, is een struisvogel met de mooiste rood-wit gestreepte maillot.  Ik heb haar plaatsje nog niet gevonden, maar ik weet zeker dat ze snel ergens geschilderd zal worden.